Reklama

Rybne tacosy z pieprzem cayenne

Pikantna kolacja pobudzi i rozgrzeje zmysły. Uczta w stylu meksykańskim to niebanalny pomysł na wieczór we dwoje.

Składniki

  • 2 filety rybne (np. tilapii)
  • 2 łyżki pieprzu cayenne
  • kilka łyżek sosu tatarskiego
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 małe tortille
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pomidor
  • 1-2 łyżki posiekanej natki lub koperku
  • oliwa w spreju

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i spryskaj ją oliwą. 

2. Filety pokrój na kawałki, także spryskaj je oliwą i posyp je obficie pieprzem z obu stron. Odstaw na chwilę. Kapustę posiekaj, skrop sokiem z cytryny i posól. Pomidora i paprykę drobno posiekaj. Rybę przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 12 minut. 

3. W międzyczasie przygotuj tortille. Rozgrzej patelnię grilllową, spryskaj placki oliwą i podgrzewaj je przez 1-2 minuty z każdej strony. Osącz na papierowym ręczniku. Przekrój tortille na pół. Na każdej połówce rozłóż kapustę pekińską, kawałek ryby, 1 łyżkę sosu tatarskiego, posiekany pomidor i paprykę chilli. 

Reklama

4. Całość posyp natką lub koperkiem do dekoracji.

Zobacz także:

Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy