Rybne tacosy z pieprzem cayenne
Pikantna kolacja pobudzi i rozgrzeje zmysły. Uczta w stylu meksykańskim to niebanalny pomysł na wieczór we dwoje.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i spryskaj ją oliwą.
2. Filety pokrój na kawałki, także spryskaj je oliwą i posyp je obficie pieprzem z obu stron. Odstaw na chwilę. Kapustę posiekaj, skrop sokiem z cytryny i posól. Pomidora i paprykę drobno posiekaj. Rybę przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 12 minut.
3. W międzyczasie przygotuj tortille. Rozgrzej patelnię grilllową, spryskaj placki oliwą i podgrzewaj je przez 1-2 minuty z każdej strony. Osącz na papierowym ręczniku. Przekrój tortille na pół. Na każdej połówce rozłóż kapustę pekińską, kawałek ryby, 1 łyżkę sosu tatarskiego, posiekany pomidor i paprykę chilli.
4. Całość posyp natką lub koperkiem do dekoracji.
Zobacz także: