Ryż smażony z brokułami
Kanapka to za mało! Wypróbuj łatwy przepis na lunch, który bez problemu zabierzesz do pracy.
Sposób przygotowania:
1. Ryż wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować 20 minut. Odcedzić, odstawić do wystudzenia.
2. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę, obgotować (3 min łodyga, po 2 min dodać różyczki brokuła i groszek, po kolejnych 2 minutach odcedzić). Chili przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać.
3. Na patelni rozgrzać olej, wsypać ryż i odcedzone warzywa, smażyć razem 3 minuty, odsunąć wszystko na bok patelni, w puste miejsce wbić jajka, rozkłócić, posolić, smażyć, przewracając, podzielić łopatką, wymieszać z resztą dania.
Zobacz także: