Sałatka brokułowa
Smaczne, chrupkie brokuły w połączeniu z odżywczą komosą ryżową tworzą idealną sałatkę na wiosnę wprost ze Zjednoczonego Królestwa.
Składniki
na sałatkę:
- 2 szklanki ugotowanego quinoa (komosy ryżowej)
- ½ brokuła podzielonego na różyczki
- 1 posiekana czerwona cebula
- ½ szklanki rodzynek
- ½ szklanki orzechów włoskich
- 1 pokrojone jabłko
- 5 posiekanych listków czosnku niedźwiedziego
- sól i pieprz do smaku
dressing:
- ¼ szklanki mleka skondensowanego
- ¼ szklanki octu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
Przygotowanie:
Sparz brokuły i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj składniki na dressing. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj dokładnie.
Propozycje wiosennych potraw prosto z Wielkiej Brytanii wniosą na nasze stoły powiew nowości połączonej z dobrą, europejską kulinarną tradycją. Oglądaj program "Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie" w kwietniu w weekendy o 14:00 na antenie Polsat Food Network.
Zobacz także: