Sałatka gruszką i granatem

Jeśli zależy ci, żeby danie wyglądało elegancko, podaj sos osobno - gdy wymieszasz sałatkę z sosem za wcześnie, liście oklapną i nie będą już tak apetycznie chrupać
Jeśli zależy ci, żeby danie wyglądało elegancko, podaj sos osobno - gdy wymieszasz sałatkę z sosem za wcześnie, liście oklapną i nie będą już tak apetycznie chrupać123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag mieszanki sałat (rukola, endywia, cykoria, lodowa)
  • 20 dag sera owczego
  • 2-3 gruszki
  • 1 granat
  • 5 dag orzechów pekan (można je zastąpić włoskimi)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 5 łyżeczek octu balsamicznego
  • 5 łyżeczek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, cukier
Halloumi z salsą z granatuStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?