Sałatka jajeczno-brokułowa

Na osteoporozę zwaną "cichym złodziejem kości" choruje w Polsce dwa miliony osób, z czego większość to kobiety. 90 procent się nie leczy. Jak wzmocnić kości i ochronić je przed osteoporozą? Przepis pochodzi z książki Hanny Stolińskiej "Dieta w leczeniu osteoporozy".

Sałatka jajeczno-brokułowa
Sałatka jajeczno-brokułowamateriały prasowe

Składniki

  • jajko – 50 g (1 sztuka)
  • brokuły – 100 g (¼ sztuki)
  • cebula – 30 g (½ sztuki)
  • papryka czerwona – 100 g (½ sztuki)
  • szczypiorek – 8 g (1 łyżka)

na sos

  • musztarda – 5 g (1 łyżeczka)
  • mleko – 10 g (1 łyżka)
  • odrobina octu winnego
1

Przygotowanie:

Jajko i brokuły ugotować, wszystkie składniki rozdrobnić, połączyć, wymieszać i doprawić według uznania. Polać sosem przygotowanym z musztardy, mleka i octu winnego.

Przepis pochodzi z książki Hanny Stolińskiej "Dieta w leczeniu osteoporozy", Dom Wydawniczy Rebis.

Okładka książki "Dieta w leczeniu osteoporozy"
Okładka książki "Dieta w leczeniu osteoporozy"materiały prasowe

Zobacz także:

Davina Reeves-Ciara: Poród w warunkach domowychStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?