Reklama

Sałatka makaronowa

Na przekąskę.

Składniki dla: 5

Składniki

  • 20 dag makaronu kolanka
  • 5 jaj
  • 20 dag groszku mrożonego
  • 50 dag pieczarek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 kubeczek jogurtu naturalnego
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz, cukier

1. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Na minutę przed końcem gotowania wrzucić groszek, zagotować, zdjąć z ognia, odcedzić. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, zrumienić na oleju. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.

2. Z jogurtu, majonezu, octu i przypraw ukręcić sos. Makaron z groszkiem wymieszać z pieczarkami, jajkami i sosem, posypać posiekanym szczypiorem. Odstawić na godzinę, by smaki się przegryzły.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy