Reklama

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka na imprezę albo do pracy.

Składniki

  • 100 g szpinaku baby
  • puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub oleju
  • czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 100 g sałaty
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki prażonych siekanych orzechów
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • łyżeczka soku z cytryny

Tuńczyka odsącz. Pół papryki pokrój w drobną kostkę, a drugie pół w cienkie krótkie paseczki.

Jajka pokrój w ćwiartki i oprósz solą i pieprzem. Liście sałaty porwij na kawałki.

Liście szpinaku ułóż w szklanym naczyniu, odrobinę posól i skrop sokiem z cytryny.

Na szpinaku układaj kolejno: tuńczyka, kosteczki papryki, ćwiartki jajka, sałatę, paski papryki.

Przykryj wszystko warstwą majonezu, wierzch posyp żółtym serem oraz orzechami.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy