Reklama

Sałatka z awokado i orzechami

Lekka, pożywna kolacja, a może dietetyczny obiad? Sałatki są dobre na każdą okazję, wypróbuj przepis ze szpinakiem, awokado i orzechami.

Składniki

  • 200 g liści szpinaku
  • 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 garść rukoli
  • 1/2 szklanki rozmrożonych malin
  • 2 awokado
  • 2 łyżki twarożku koziego
  • 4 kromki chleba
  • szczypta oregano
  • oliwa
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

1. Umyj i osusz szpinak i rukolę. Przełóż je do półmiska. 

2. Obierz awokado i usuń pestki. Skrop owoce sokiem z cytryny i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do szpinaku. 

3. Kromki natrzyj oliwą wymieszaną z oregano. Pokrój je w kostkę i podpiecz na patelni. Dodaj do sałaty razem z malinami, kawałeczkami twarożku i orzechami.

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy