Reklama

Sałatka z burakami i soczewicą

Kolorowe, pyszne, zdrowe, sycące. Na co dzień i wykwintne przyjęcie. Nie wymagają wiele pracy. Sałatki dla każdego!

Składniki

  • 3 średnie buraki
  • ¾ szklanki suchej zielonej soczewicy
  • 50 g sera typu feta
  • 3 łyżeczki suszonego tymianku
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • świeżo mielony zielony pieprz

Przygotowanie: 

Soczewicę ugotuj. Buraki upiecz w piekarniku, obierz, ostudź i pokrój w półplastry. 

Ser rozkrusz. Oliwę rozgrzej na patelni ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodaj soczewicę i 2 łyżki tymianku. Duś chwilę, mieszając. 

Do soczewicy dodaj buraki i ser. Dopraw pozostałym tymiankiem i pieprzem.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy