Reklama

Sałatka z ciecierzycą i granatem

Idealna sałatka, kiedy pojawią się niespodziewani goście. Zrobisz ją błyskawicznie.

Składniki na sałatkę

  • puszka ciecierzycy
  • ½ granatu
  • duża marchewka
  • kilka gałązek szczypioru
  • kilka listków mięty
  • łyżka siekanych migdałów

Składniki na sos

  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki soku wyciśniętego z grejpfruta

Ciecierzycę odsącz. Wyjmij pestki z granatu, np. przytrzymując nad talerzykiem połówkę granatu od jego wewnętrznej strony i uderzając łyżką w skórkę. 

Marchewkę pokrój w długie paski obieraczką do warzyw. Szczypiorek posiekaj. Wymieszaj przygotowane składniki. 

Wymieszaj dobrze składniki sosu i dodaj go do sałatki. 

Na koniec posyp siekanymi migdałami, dodaj listki mięty.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy