Sałatka z makaronem ryżowym
Makaron i grzyby zalać osolonym wrzątkiem (oddzielnie). Odstawić na ok. 30 min., po tym czasie makaron pokroić na mniejsze części, a grzyby w paseczki. Papryki oczyścić, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie paseczki. Pierś z kurczaka pokroić w słupki, cebulę i czosnek posiekać. Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, i czosnek, dodać papryki i chwilę podsmażyć, pod koniec dodać liście szpinaku, zdjąć z patelni, schłodzić.
Na pozostałym tłuszczu szybko przesmażyć piersi z kurczaka, na koniec doprawić solą i pieprzem. Do makaronu dodać przesmażone warzywa, mięso i grzyby, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, wymieszać, podawać w koszyczkach z ciasta filo.