Reklama

Sałatka z rukolą

Pomysł na lekki, dietetyczny lunch.

Składniki

  • 3-4 pomidory
  • 1 duża garść rukoli
  • 1 cebula
  • 4 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki małych rodzynek
  • 10 dag świeżego parmezanu
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

1. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Opłukać i osuszyć rukolę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pestki uprażyć na suchej patelni. 

2. Wymieszać ocet z solą i pieprzem. Stopniowo dodawać oliwę, ucierając. Pomidory i sałatę ułożyć na półmisku, posypać pestkami, rodzynkami, płatkami sera. Polać sosem.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy