Reklama

Sałatka z szynką i rukolą

Składniki

  • 25 dag truskawek
  • 20 dag sera feta
  • 10 dag rukoli
  • 2 plastry wędzonej szynki
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 4 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, chili

Przygotowanie:

Pestki uprażyć na suchej patelni. 2 Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Ocet wymieszać z solą, chili i miodem, dodać olej i szczypiorek. 3 Truskawki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Ser w kostkę, szynkę na kawałki wielkości jednego kęsa. Rukolę umyć, osuszyć. Składniki ułożyć w miseczkach, polać sosem, posypać pestkami.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy