Reklama

Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

Często kupujemy wędzone ryby i brakuje nam pomysłów, jak je wykorzystać. Poniżej przepis na prostą sałatkę, w której idealnie sprawdzi się mięso z makreli, dorsza, czy halibuta.

Składniki

  • wędzona ryba (np. makrela, dorsz) 250 gram
  • ugotowane ziemniaki - 3 sztuki
  • ogórek kiszony lub małosolny
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • jabłko
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie:

Rybę oczyścić z ości. Ziemniaki, ogórka, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Z majonezu, soku z cytryny i chrzanu przygotować sos. Połączyć wszystkie składniki.

Zobacz także:

Smaki Życia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy