Sałatka ze szpinakiem
Szukasz pomysłu na szybkie przekąski sylwestrowe? Wypróbuj przepis na sałatkę ze szpinakiem i kurczakiem.

Składniki
- 20 dag filetu z kurczaka lub drobiowej wątróbki
- po garści szpinaku i orzechów
- 30 dag dyni
- olej
na sos
- pokrojona w kostkę szalotka
- 3 łyżeczki octu jabłkowego
- 100 ml oliwy
- po łyżeczce musztardy, syropu klonowego i soku z cytryny
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Składniki na sos wymieszaj. Pokrojoną dynię skrop olejem, posyp solą i pieprzem. Przełóż na blachę i piecz do zrumienienia.
2. Na talerze wyłóż szpinak, kawałki usmażonego kurczaka i uprażone orzechy. Dołóż upieczoną dynię i polej sosem.
Zobacz także: