Reklama

Sałatka ze szpinakiem

Szukasz pomysłu na szybkie przekąski sylwestrowe? Wypróbuj przepis na sałatkę ze szpinakiem i kurczakiem.

Składniki

  • 20 dag filetu z kurczaka lub drobiowej wątróbki
  • po garści szpinaku i orzechów
  • 30 dag dyni
  • olej

Składniki na sos

  • pokrojona w kostkę szalotka
  • 3 łyżeczki octu jabłkowego
  • 100 ml oliwy
  • po łyżeczce musztardy, syropu klonowego i soku z cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Składniki na sos wymieszaj. Pokrojoną dynię skrop olejem, posyp solą i pieprzem. Przełóż na blachę i piecz do zrumienienia. 

2. Na talerze wyłóż szpinak, kawałki usmażonego kurczaka i uprażone orzechy. Dołóż upieczoną dynię i polej sosem. 

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy