Schabowy na ostro w panierce z chipsów

Składniki
- pieprz
- 10 dag chipsy meksykańskie
- 2 sztuki jajko
- 2 łyżki mąką
- 2 sztuki papryczka chilli
- sól
- ząbek czosnku
- 2 sztuki awokado
- sok z cytryny
- 2 sztuki pomidor
- olej do samżenia
- 4 sztuki kotlet schabowy
3-4 osób
Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż się drobno pokruszą.
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Ponakłuwaj strączki chili i smaż razem ze sznycelkami.
Wydrąż miąższ z awokado. Rozdrobnij widelcem dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado. Udekoruj pomidorkami.