Schabowy w sezamowej panierce
Składniki
- 4 kotlety schabowe,
- po 4 łyżki jasnego i ciemnego sezamu,
- 5 łyżek bułki tartej,
- jajko,
- 2 łyżki mleka,
- 3 łyżki mąki,
- sól,
- pieprz,
- chili,
- 2 ogórki sałatkowe,
- 2 limonki
Przygotowanie:
Ogórki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z łyżeczką soli i odstaw na 20 min. Odlej sok, który puściły. Wymieszaj ze skórką startą z limonek oraz z wyciśniętym sokiem. Mięso rozbij i panieruj w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem, mielonym chili i solą, a na koniec w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smaż na oleju aż się zezłocą.Zobacz także: