Reklama

Schabowy w sezamowej panierce

Składniki

  • 4 kotlety schabowe,
  • po 4 łyżki jasnego i ciemnego sezamu,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • jajko,
  • 2 łyżki mleka,
  • 3 łyżki mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • chili,
  • 2 ogórki sałatkowe,
  • 2 limonki

Przygotowanie:

Ogórki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z łyżeczką soli i odstaw na 20 min. Odlej sok, który puściły. Wymieszaj ze skórką startą z limonek oraz z wyciśniętym sokiem. Mięso rozbij i panieruj w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem, mielonym chili i solą, a na koniec w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smaż na oleju aż się zezłocą.Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy