Reklama

Schabowy z mortadeli

Niecodzienny przepis na schabowego w wersji z mortadelą.

Składniki

  • 4 plastry mortadeli lub sera żółtego
  • 2 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

Składniki do podania

  • 4 jajka sadzone
  • ziemniaki z wody
  • marchewka z groszkiem

Przepis pochodzi z 312. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Plastry mortadeli zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podobnie przygotować i usmażyć ser żółty.

Podawać z ziemniakami z wody, jajkiem sadzonym lub poszetowym oraz marchewką z groszkiem.

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: kotlet schabowy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy