Schabowy z mortadeli

Niecodzienny przepis na schabowego w wersji z mortadelą.

Schabowy z mortadeli
Schabowy z mortadeliPolsat

Składniki

  • 4 plastry mortadeli lub sera żółtego
  • 2 jajka
  • ½ szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

do podania

  • 4 jajka sadzone
  • ziemniaki z wody
  • marchewka z groszkiem

Przepis pochodzi z 312. odcinka programu "Ewa gotuje".

"Ewa gotuje": Schabowy z mortadeliPolsat

Sposób przygotowania:

Plastry mortadeli zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podobnie przygotować i usmażyć ser żółty.

Podawać z ziemniakami z wody, jajkiem sadzonym lub poszetowym oraz marchewką z groszkiem.

Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas