Sernik dyniowy

Sernik w nowej, jesiennej odsłonie to miła odmiana od tego znanego deseru
Sernik w nowej, jesiennej odsłonie to miła odmiana od tego znanego deseru 123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 140 g mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • pół szklanki orzechów włoskich

na masę

  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 300 g puree z pieczonej dyni
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 80 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • garść uprażonych pestek dyni i 2 łyżki miodu
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?