Sernik kokosowy z malinami
Słodycz wypieku zrównoważy lekko cierpki smak malin.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, zetrzeć z niej skórkę. Jajka ubić ze szczyptą soli, białym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodać skórkę cytrynową i mleko kokosowe. Porcjami dokładać twaróg. Do masy serowej wsypać proszek budyniowy i dobrze całość wymieszać mikserem.
Tortownicę o śr. 24 cm posmarować tłuszczem. Na spodzie rozsmarować połowę masy serowej. Posypać ją 30 dag malin i przykryć resztą masy serowej. Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Po 60-65 minutach pieczenia wierzch sernika posypać wiórkami kokosowymi oraz brązowym cukrem. Piec jeszcze 15 minut. Wystudzony sernik udekorować pozostałymi.