Reklama

Sernik na zimno

To idealny deser. Łatwy w przygotowaniu i za każdym razem rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 20 dag owoców mrożonych lub świeżych
  • 15 dag twarogu trzykrotnie mielonego
  • 120 ml śmietanki 30-36 proc.
  • 6 łyżek cukru pudru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki żelatyny

Owoce rozmrozić (sok odlać), wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i twarogiem. 

Żelatynę zalać 50 ml ciepłej wody, odstawić do napęcznienia. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać napęczniałą żelatynę, mieszać, aż się rozpuści, wystudzić. 

Śmietankę dodać do masy serowej, zmiksować. Masę przełożyć do schłodzonych pucharków, odstawić do lodówki na cztery godziny.  

Zobacz także: 


Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: sernik
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy