Sernik nowojorski z oreo
Wolisz tradycję czy stawiasz na kulinarne eksperymenty? W te święta nie zabraknie ci inspiracji!
Sposób przygotowania:
1. Składniki na masę wyjmij z lodówki, by się ogrzały do temperatury pokojowej. Połowę ciastek zmiksuj z roztopionym masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ciastka wysyp na dno, dociśnij. Włóż do lodówki na 30 minut.
2. Składniki na masę krótko zmiksuj, a następnie przelej na schłodzony spód. Powciskaj w ciasto odłożone ciasteczka, kilka pozostaw do dekoracji.
3. Piekarnik rozgrzej do 160°C. Na dużą blachę z piekarnika wylej wodę. Tortownicę owiń dwukrotnie od spodu folią aluminiową. Wstaw do kąpieli wodnej. Piecz około 60 minut. Następnie ciasto wyjmij z piekarnika i studź na blacie.
4. Wierzch udekoruj ciasteczkami i startą czekoladą.
Zobacz także: