Sernik z brzoskwiniami

Dołożenie do ciasta dwóch łyżek mąki ziemniaczanej i dwóch łyżek śmietany poprawi jego kruchość
Dołożenie do ciasta dwóch łyżek mąki ziemniaczanej i dwóch łyżek śmietany poprawi jego kruchość123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 30 dag mąki krupczatki
  • 15 dag masła
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

na masę

  • 50 dag twarogu tłustego trzykrotnie mielonego
  • 10 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 jajko

dodatkowe

  • 1 puszka brzoskwiń w zalewie
  • cukier puder do dekoracji
  • bułka tarta i masło do formy
10
 Kruche ciasto należy wyrabiać krótko i szybko. Można je zamrozić na później
Kruche ciasto należy wyrabiać krótko i szybko. Można je zamrozić na później123RF/PICSEL
Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Lidia Ostólska Styl.pl