Sernik żurawinowy

Sernik żurawinowy
Sernik żurawinowymateriały prasowe

Składniki

- spód

  • 120 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych lub owsianych
  • 40 g orzechów włoskich lub pekan
  • 30 g roztopionego masła

- masa serowa

  • 600 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie
  • 300 g kwaśnej śmietany 18%
  • 200 g drobnego cukru do wypieków
  • 4 duże jajka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • świeżo otarta skorka z 1 pomarańczy
  • 3 łyżki mąki pszennej

- żurawinowe purée

  • 300 g żurawin, świeżych lub mrożonych
  • 100 g cukru
  • otarta skorka z 1 pomarańczy

Wykonanie spodu

Wykonanie masy serowej

Wykonanie żurawinowego purée

 "Moje wypieki na 4 pory roku"
"Moje wypieki na 4 pory roku"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?