Reklama

Serowe pączki w cynamonowym cukrze

Domowe pączki? To banalnie proste! Polecamy przepis w wersji z cynamonowym cukrem.

Składniki

  • 3 jajka
  • 300 g mąki pszennej tortowej
  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania: Serek wymieszać z jajkami, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą. Rozgrzewamy olej do temperatury 180°C i masę ciasta nakładamy małą łyżeczką na rozgrzany olej od czasu do czasu mieszając, by pączek obsmażył się z każdej strony na złoto brązowy kolor. Po smażeniu odsączamy pączki na ręczniku papierowym a następnie, gdy są jeszcze ciepłe obtaczamy w drobnym cukrze i cynamonem. Serca i podniebienia wszystkich łasuchów podbite!

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: domowe pączki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy