Sherbet z wiśniami i granatem
Proponujemy jagody lub wiśnie! Fioletowe, leśne owoce to źródło garbników, które maja właściwości bakteriobójcze oraz zawierają składniki wpływające korzystnie na nasz wzrok.

Wiśnie natomiast wspomagają pracę serca, zapobiegają nowotworom i rozwiązują problemy z bezsennością. Prezentujemy wam przepisy szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!
Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdy weekend o 17:00 i 17:30
Składniki
- 3 szklanki wydrylowanych wiśni
- 1 szklanka cukru
- ½ szklanki soku z granatu
- 1 ½ szklanki mleka
- 1 łyżka kremówki
- Sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:
W garnuszku umieść wiśnie, cukier i sok z granatu. Gotuj do czasu, aż zmiękną owoce, a sok zredukuje się do konsystencji syropu - około 15-20 minut.
Owoce z syropem umieść w blenderze i dodaj resztę składników. Zmiksuj do uzyskania konsystencji pulpy. Zamrażaj 24 godziny.