Reklama

Sherbet z wiśniami i granatem

Proponujemy jagody lub wiśnie! Fioletowe, leśne owoce to źródło garbników, które maja właściwości bakteriobójcze oraz zawierają składniki wpływające korzystnie na nasz wzrok.

 Wiśnie natomiast wspomagają pracę serca, zapobiegają nowotworom i rozwiązują problemy z bezsennością. Prezentujemy wam przepisy szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!


Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdy weekend o 17:00 i 17:30


Składniki

  • 3 szklanki wydrylowanych wiśni
  • 1 szklanka cukru
  • ½ szklanki soku z granatu
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 łyżka kremówki
  • Sok z 1 cytryny

 Sposób przygotowania:

W garnuszku umieść wiśnie, cukier i sok z granatu. Gotuj do czasu, aż zmiękną owoce, a sok zredukuje się do konsystencji syropu - około 15-20 minut.

 Owoce z syropem umieść w blenderze i dodaj resztę składników. Zmiksuj do uzyskania konsystencji pulpy. Zamrażaj 24 godziny.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy