Skrzydełka w sezamie
Zainspiruj się przepisami z kuchni blisko- oraz dalekowschodniej i ciesz nieziemskim smakiem i aromatem grillowanego drobiu
Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka umyj i osusz. Natrzyj je solą morską i pieprzem. Włóż do miski z olejem. Marynuj 30 minut w temperaturze pokojowej. W drugiej misce wymieszaj oba sosy chili z sosem sojowym, olejem sezamowym i imbirem. Na suchej patelni upraż, mieszając, nasiona sezamu. Zdejmij.
2. Skrzydełka ułóż na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Piecz je pod przykryciem 10 minut. Potem posmaruj je mieszanką sosów i grilluj kolejne 10 minut. Za każdym razem, kiedy obracasz skrzydełka, smaruj je sosem. Przed podaniem posyp je prażonym sezamem.
Zobacz także: