Reklama

Śledziowa sałatka

Składniki

  • 60 dag ziemniaków
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • słoiczek majonezu
  • słoiczek startych buraków
  • 5 pokrojonych filetów śledziowych
  • szczypiorek
  • sól
  • l oliwa

1. Ziemniaki i marchewki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

2. Cebule bierz i posiekaj, przełóż na sitko i sparz wrzącą wodą. ll Ziemniaki i marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

3. Spód salaterki posmaruj oliwą i rozłóż ziemniaki. Wierzch wyrównaj i posmaruj majonezem. Następnie wyłóż marchewki i ponownie majonez.

4. Jako kolejne warstwy układaj: pokrojone śledzie, cebulkę i buraczki. Każdą warstwę smaruj majonezem.

5. Gotową sałatkę wstaw do lodówki. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj.

Reklama

Zobacz również:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy