Śledziowe kotleciki Andżeliki Piechowiak

Aktorka zdradza swój przepis na wyśmienitą bożonarodzeniową przekąskę.

Aktorka lubi świąteczne przygotowania
Aktorka lubi świąteczne przygotowaniaAKPA

Składniki: 4 duże solone śledzie, naturalny serek homogenizowany, po 1/2 szklanki mleka i śmietany, jabłko, cebula, 4 łyżki majonezu, łyżka keczupu, 3 łyżki posiekanej natki, szczypta cukru, sól, pieprz, kilka listków sałaty

Przygotowanie: Wymoczone śledzie odfiletuj, zalej mlekiem i odstaw na godzinę. Masło utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dodaj śmietanę i serek homogenizowany. Filety wyjmij z mleka i osusz na ręczniku papierowym. Następnie drobniutko pokrój.

Do masy śmietanowej dodaj drobno pokrojone jabłko i cebulę. Wszystko połącz z pokrojonymi śledziami. Z masy uformuj kotleciki, panierując końce w posiekanej natce pietruszki. Uformowane kotlety ułóż na półmisku.

Majonez wymieszaj z ketchupem i wyłóż do foliowego woreczka. Zrób w nim maleńką dziurkę i przez nią dekoracyjnie wyciśnij na wierzch sos na potrawę. Udekoruj według uznania, np. listkami bazylii.

Kotleciki bez smażenia są niskokaloryczne
Kotleciki bez smażenia są niskokaloryczneNa żywo
Na żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas