Reklama

Słodkie ciasteczka

Sprawdzony przepis na soczyste kruche ciasteczka z marchewką .

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 300 g mąki
  • 150 g marchewki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem z czarnej porzeczki do przełożenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1. Marchewki obierz i drobno zetrzyj na tarce. Margarynę posiekaj z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodaj szczyptę soli oraz marchew. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek o grubości 4 mm. Szklanką wykrawaj krążki. W połowie krążków literatką wytnij dziurki. 

2. Ciastka ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C. Piecz przez ok. 15 minut. Wystudź. 

3. Pełne krążki posmaruj dżemem i przykryj krążkami z dziurką, lekko dociskając. Przed podaniem ciastka poprósz cukrem pudrem.

Reklama


Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy