Reklama

Słupki z cukinii z kozim serem

Dla gości wegetarian.

Składniki

  • 3 cukinie
  • 30 dag koziego sera do smarowania
  • 5 dag orzechów laskowych
  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Orzechy zrumienić na suchej patelni, przestudzić, drobno pokroić. Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.

Suszone pomidory pokroić w kostkę. Wymieszać z serem, orzechami, oliwą i miętą, doprawić.

Cukinię umyć, pokroić wzdłuż w cienkie plasterki. Na końcu każdego plastra położyć 1 łyżeczkę sera, zwinąć, spiąć wykałaczką. Schładzać 15 minut, udekorować np. świeżymi ziołami.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy