Reklama

Smacznie i zdrowo, bo na parze!

Gotowanie na parze szybko zyskuje zwolenników na całym świecie.

Kuchnię parowarową przede wszystkim cenią ci, którzy chcą schudnąć. Ten sposób przyrządzania potraw nie wymaga bowiem dodawania do nich tłuszczu, a to z kolei pozwala znacząco ograniczyć kaloryczność posiłków i sprawia, że stają się one lekkostrawne. Potrawy z parowarów są smaczne, gdyż nie nasiąkają wodą, jak to ma miejsce przy tradycyjnym gotowaniu.

Poza tym gotowanie na parze pozwala oszczędzić czas. Nie trzeba doglądać potraw, wystarczy ustawić automatyczny wyłącznik czasowy. Nie trzeba też później zmywać kilku garnków i patelni. Korzystając z parowaru, możemy dowolnie zestawiać produkty, a więc i łączyć wiele smaków.

Reklama

Na koniec rada - jeżeli nie masz w domu parowaru elektrycznego, możesz z powodzeniem zastąpić to urządzenie tradycyjnym oprzyrządowaniem kuchennym, umieszczając durszlak lub sitko nad garnkiem z wrzącą wodą.

Więcej w serwisie:

Gładkie stopy bez tarki. Prosty krem za mniej niż złotówkę!

Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta

Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?


Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie na parze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy