Smażona flądra

Ryby skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Skórka będzie chrupiąca jeżeli skropisz rybę sokiem z cytryny
Skórka będzie chrupiąca jeżeli skropisz rybę sokiem z cytryny123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 flądry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g zielonego ogórka
  • 2 łyżki octu winnego
  • olej
  • sól
  • pieprz
2

Przygotowanie

Obtocz w mące. Smaż na oleju z obu stron, aż skórka będzie chrupiąca. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oleju.

Wrzuć posiekaną w piórka cebulę, smaż 2 min. Dodaj pokrojony w cienkie półplasterki ogórek, smaż 1 min. Dodaj ocet. Dopraw. Rozłóż na rybie.

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 200 kilokalorii.

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas