Reklama

​Sos teriyaki

Słynny sos z kuchni azjatyckiej. Możesz zrobić go w domu!


Składniki:

300 g białego wina

500 g sosu sojowego

500 g wina mirin

30 g mąki kukurydzianej

500 g kości z udek kurczaka

40 g szczypioru

14 g czosnku

30 g cebuli

150 g cukru

Sól i pieprz

Wlej wino do rondla i pozwól alkoholowi odparować. Smaż kości na oleju. Pokrój cebulę, szczypior i czosnek. Dodaj do kości, smaż przez chwilę. Wyjmij cebulę i szczypior. Wlej wino, sos sojowy, dodaj cukier. Połącz mąkę kukurydzianą z wodą i dodaj do sosu. Przecedź sos.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy