Sosy jako dodatki do wielkanocnych wędlin i nie tylko. Na jakie postawić?

Ewa Wachowicz zdradza swoje świąteczne triki
Ewa Wachowicz zdradza swoje świąteczne trikiarchiwum prywatne

Majonez - warto przygotować go samodzielnie!

Sos tatarski - klasyk na wielkanocnym stole

Składniki

  • 1½ szklanki majonezu
  • 1 słoik pieczarek marynowanych
  • 4 jajka
  • 100 g korniszonów
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
Sos tatarski z kaparami to ciekawe urozmaicenie tradycyjnej wersji
Sos tatarski z kaparami to ciekawe urozmaicenie tradycyjnej wersjiarchiwum prywatne

Składniki

  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ogórek kiszony
  • ¼ cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Oryginalnie, ale bez zbędnego zadęcia - sos remoulade

Sos remoulade to świetna propozycja na wielkanocny stół
Sos remoulade to świetna propozycja na wielkanocny stółarchiwum prywatne

Składniki

  • 2 łyżki kaparów
  • ½ jabłka
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Dekoracja: jabłko

Chrzan z jajkiem - bez niego nie ma świąt

Składniki

  • 4 łyżki tartego chrzanu
  • 8 jajek
  • 2 szklanki gęstej śmietany
  • pokrojony szczypiorek
  • sól
  • pieprz
„Ewa gotuje”: Eskalopki z boczniakówPolsatPolsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?