Reklama

Spaghetti aglio olio

Prosty w przygotowaniu makaron który kochają Włosi. Kilka składników, a efekt? Przekonaj się sama!

Składniki

  • 50 dag makaronu
  • 1/2 główki czosnku
  • ostra papryczka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • łyżka startego sera
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron al dente. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Papryczkę przekrój, usuń nasiona i drobno posiekaj. 

2. Podgrzej oliwę na patelni, dodaj czosnek i papryczkę. Smaż przez minutę (uważaj, aby czosnek się nie przypalił). Dodaj odcedzony makaron i natkę. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na talerze i posyp startym żółtym serem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama