Reklama

Spaghetti na ostro

Czerwona, zielona, żółta – wszystkie pyszne i zdrowe. Teraz papryki są najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe. Polecamy przepis na spaghetti z papryczką chilli.

Składniki

  • 50 dag makaronu
  • ostra papryczka
  • pół główki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka startego sera
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj al dente. Czosnek pokrój w plasterki. Papryczkę oczyść z nasion i drobno posiekaj. 

2. Podgrzej oliwę na patelni, dodaj czosnek i papryczkę. Smaż przez minutę (uważaj, aby czosnek się nie przypalił). Dodaj odcedzony makaron i natkę. Wymieszaj.

3. Przełóż na talerze i posyp startym żółtym serem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy