Spaghetti z anchois, pietruszką i czosnkową bułką tartą

Spaghetti z anchois, pietruszką i czosnkową bułką tartą
Spaghetti z anchois, pietruszką i czosnkową bułką tartąEarl Cartermateriały prasowe

Składniki

na czosnkową bułkę tartą

  • 80 g masła
  • 2 ½ łyżki oliwy extra virgin
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • ½ szklanki (35 g) świeżej bułki
  • tartej
  • sól w płatkach
  • 200 ml oliwy extra virgin
  • 8 pokrojonych w cienkie plasterki szalotek
  • 4 pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku
  • 120 g białych anchois
  • 6 dojrzałych pomidorów na gałązce
  • 500 g makaronu spaghetti
  • duża garść grubo posiekanej natki pietruszki
  • drobno starta skórka z 1 cytryny
4
George Calombaris, "Kuchnia grecka"
George Calombaris, "Kuchnia grecka"materiały prasowe
Jak szybko zrobić pesto?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?