Reklama

Spaghetti z mięsem na ostro

Taki obiad przygotujesz szybko i tanio.

Składniki

  • paczka makaronu spaghetti
  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • ząbek czosnku
  • przecier pomidorowy
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • cebula
  • chili

Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente.

W tym czasie na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso. Odłóż.

Na drugiej patelni podgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj.

Sosem polej makaron.

Więcej pomysłów na pyszne dania: Daj szpinakowi szansę!

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy