Spaghetti z mięsem na ostro
Taki obiad przygotujesz szybko i tanio.

Składniki
- paczka makaronu spaghetti
- 1/2 kg mielonego mięsa
- ząbek czosnku
- przecier pomidorowy
- łyżeczka ziół prowansalskich
- oliwa
- sól i pieprz
- cebula
- chili
Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente.
W tym czasie na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso. Odłóż.
Na drugiej patelni podgrzej oliwę, zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Przypraw solą, pieprzem i chili do smaku. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie sos zmiksuj i dopraw. Dodaj mięso i wymieszaj.
Sosem polej makaron.
Więcej pomysłów na pyszne dania: Daj szpinakowi szansę!
Czerwona nie tylko na odchudzanie
Słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości i ziemistego smaku. Najczęściej spotykany rodzaj czerwonego naparu to pu-erth, ale są też oolong i puszong. Wszystkie są herbatami fermentowanymi. Jednak w smaku najlepsza jest pu-erth. Warto się do niej przekonać, bo w tym napoju jest moc!





