Reklama

Spaghetti z pesto genovese

Prosty pomysł na obiad dla całej rodziny, a także na wykwintną kolację dla dwojga.

Składniki

  • 400 g makaronu linguine
  • 2 pęczki bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu podanego na opakowaniu. Bazylię umyj i osusz. Oderwij listki. Czosnek obierz. Parmezan drobno zetrzyj na tarce. 

2. Bazylię zmiksuj z czosnkiem oraz orzeszkami pinii. Miksując, stopniowo wlewaj oliwę. Na koniec dodaj starty parmezan. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedź i wymieszaj z przygotowanym pesto. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy