Sprawdzony sposób na kiszenie ogórków

Do kiszenia najlepiej wybierać ogórki gruntowe
Do kiszenia najlepiej wybierać ogórki gruntowe 123RF/PICSEL

Jakie ogórki wybrać?

Do przygotowania ogórków kiszonych należy wybierać ogórki z drugiej połowy sezonu
Do przygotowania ogórków kiszonych należy wybierać ogórki z drugiej połowy sezonu123RF/PICSEL

Jak zrobić zalewę?

Jak długo czekać?

Ogórki małosolne nadają się do spożycia po 2-3 dniach
Ogórki małosolne nadają się do spożycia po 2-3 dniach123RF/PICSEL

Składniki

  • 1kg ogórków
  • Liście laurowe
  • 1l wody
  • łyżka soli (najlepiej kamiennej)
  • korzeń chrzanu
  • kilka ząbków czosnku
  • koper z kwiatostanami
Myć czy nie myć? Oto jest pytanieINTERIA.TVInteria.tv
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?