Strudel z mięsem mielonym

Przed pieczeniem wierzch ciasta natnij w kilku miejscach, by nie popękało
Przed pieczeniem wierzch ciasta natnij w kilku miejscach, by nie popękało123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4 g suchych drożdży
  • ¾ szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżka oleju
  • po ½ łyżeczki cukru i soli

dodatkowe

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • ½ pęczka grubego szczypioru
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?