Reklama

Reklama

Suflet z kaszy jaglanej

Nietypowy suflet.

Składniki

  • 10 dag kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka
  • mąka
  • sól
  • 2 łyżki miodu
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżka startej skórki z cytryny
  • łyżka masła
  • 10 dag twarogu
  • 2 jajka
  • cukier

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną zalej mlekiem, posól i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z miodem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny, masłem, twarogiem i żółtkami. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i wmieszaj do kaszy. Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Napełnij je kaszą. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy