​Szarlotka orzechowa

​Szarlotka orzechowa
​Szarlotka orzechowamateriały prasowe

Składniki

- na ciasto

  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 250 g mąki tortowej (typu 450)
  • 150 g masła
  • 0,75 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru pudru
  • 3 żółtka
  • cukier puder do posypania

- na nadzienie

  • 6 dużych jabłek
  • 3 łyżki masła
  • 100 g rodzynek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu

- na bezę

  • 3 białka
  • 3 łyżki cukru waniliowego

Jak przygotować:

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie
Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobiemateriały prasowe
Chleb ziołowy z serem cheddarStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?