Szarlotka z cynamonową kruszonką

Szarlotka z cynamonową kruszonką
Szarlotka z cynamonową kruszonką123RF/PICSEL

Składniki

na 24 porcje

  • 2 kg jabłek
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 475 g cukru
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 135 g mąki ziemniaczanej
  • 500 g masła
  • 600 g + 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2 torebki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 jajka
  • sól
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g mielonych migdałów
  • 1 łyżka cukru pudru do posypania
  • cynamon do posypania (ewentualnie)
  • tłuszcz i mąka do blachy
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?