Reklama

Szczypta orientu w twojej kuchni

Dzięki sosowi sojowemu Kikkoman tradycyjny posiłek będzie miał niespotykany smak i aromat.

Okres jesienny to dla organizmu czas magazynowania zasobów energii na nadchodzącą zimę. Dlatego też dietetycy zalecają, aby pokarmy, które spożywamy o tej porze roku były rozgrzewające, odżywcze oraz wzmacniające. W chłodne dni zazwyczaj rezygnujemy z zimnych oraz orzeźwiających posiłków na rzecz gotowanych, duszonych czy pieczonych potraw. Na jesienne chłody warto szczególnie postawić na rozgrzewające zupy oraz zapiekanki przygotowane na bazie sezonowych warzyw z dodatkiem ryżu czy makaronu. O tej porze roku z pewnością w naszej kuchni nie powinno zabraknąć rozgrzewających przypraw czy dodatków do potraw, takich jak czosnek i papryczka chilli. Dodatkowo, obok imbiru oraz kardamonu warto postawić na orientalną przyprawę pod postacią sosu sojowego Kikkoman, który jest doskonałą alternatywą soli oraz pieprzu. Dzięki kilku kroplom sosu dania rozgrzeją nasz organizm od środka.

Reklama

Potrawy dopieszczone nutą orientalnego sosu Kikkoman nabiorą wyrazistego charakteru oraz staną się bogatsze w smaku, pozwalając tym samym na odkrycie zupełnie odmiennej płaszczyzny smakowej. Jest to możliwe dzięki umami zwanego piątym smakiem. Występuje on na równi ze słonym, słodkim, gorzkim oraz kwaśnym i jest odbierany jako przyjemny, bulionowy aromat. Dlatego właśnie jest tak poszukiwany przez ludzi, którzy pragną zmian w kuchni i lubią poznawać nowe oblicza znanych im potraw. Zastosowanie sosu sojowego Kikkoman w kuchni zależy tylko i wyłącznie od naszych upodobań. Sos Kikkoman może stanowić podstawę dań, nie tylko azjatyckich, ale również uzupełnienie wszelkiego rodzaju potraw kuchni europejskiej. Dodatkowo posiłki z odrobiną sosu sojowego będą wyraziste w smaku i zdrowe. Jest to możliwe dzięki temu, że sos sojowy Kikkoman jest doskonałą alternatywą soli.


Styl.pl/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy