Sztufada

Sztufada, czyli duszona pieczeń wołowa
Sztufada, czyli duszona pieczeń wołowaPolsat

Składniki

  • 2 kg wołowiny na pieczeń, np. ligawy
  • 250 g słoniny
  • 20 g borowików suszonych
  • pieprz biały
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 pietruszka
  • ½ l wywaru jarzynowego
  • 1 kieliszek wina czerwonego wytrawnego
  • 2 plasterki cytryny

do podania

  • purée ziemniaczano-selerowe z chrzanem
  • ćwikła
  • rukola

purée

  • 4 ziemniaki
  • 1 seler
  • mleko do gotowania
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka śmietanki
  • skórka otarta z cytryny
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
"Ewa gotuje": SztufadaPolsatPolsat
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?