Reklama

Szybka i prosta carbonara

Ekspresowy przepis na spaghetti.

Składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 100 g boczku
  • 2 jajka
  • 100 g śmietanki 30%
  • 30 g startego parmezanu
  • sól, czarny pieprz

Przygotowanie:

Boczek pokrój na wąskie paseczki. Podsmaż go na patelni bez dodatku tłuszczu. Powinien być lekko zarumieniony.

Wrzuć makaron do wrzątku i ugotuj go al dente.

W międzyczasie w kubeczku energicznie wymieszaj jajka, śmietanę i starty parmezan, dopraw solą i pieprzem.

Odcedzony makaron wrzuć na patelnię do boczku, wylej masę i delikatnie wymieszaj. Uważaj, żeby sos się nie ściął.

Podawaj od razu.

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: spaghetti
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy