Szybkie babeczki

Smacznego
 123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 łyżki marmolada truskawkowa
  • 12 sztuk gotowe babeczki z kruchego ciasta
  • 50 dag śmietanka kremówka
  • 12 dużych truskawki
  • gałązka mięta
  • 4 łyżeczki żelatyna
  • 25 dag naturalny jogurt
  • 6 łyżek cukier puder
10 min
7 i wiecej osób

Żelatynę zalej niewielką ilością wody, kiedy spęcznieje, rozpuść podgrzewając. Marmoladę podgrzej, posmaruj środki babeczek. Odstaw, aby zastygła.

Jogurt wymieszaj z żelatyną i cukrem pudrem. Połącz z ubitą śmietanką. Ochłodź.

Tężejącym kremem napełnij babeczki. Udekoruj truskawkami i listkami mięty.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas