Reklama

Reklama

Szynka w cieście

Zastanawiasz się, czym zaskoczyć gości? Ten przepis przypadnie ci do gustu.

Kiełki i kolendrę opłukać, osuszyć, kolendrę posiekać. Szynkę pokroić w paski. 

Ciasto wyłożyć na stolnicę (jeśli jest mrożone, zostawić na 10 min). Masło roztopić, płynnym posmarować płaty ciasta. Każdy pociąć na kwadraty ok. 15x15 cm. 

Serek doprawić solą i chili. Smarować nim ciasto, nakładać szynkę, kiełki i kolendrę, posypać sezamem. Zwinąć, spiąć wykałaczkami. 

Krokiety kłaść na rozgrzany olej, smażyć ok. 8 min, osączyć na papierowym ręczniku.

Reklama

Składniki dla: 20

Składniki

  • paczka gotowego ciasta filo lub francuskiego
  • 10 plastrów szynki
  • 20 dag serka śmietankowego
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 2 łyżki nasion sezamu
  • 1 opakowanie kiełków fasoli mung
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • chili
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy